ArabaVS » Yeni Arabalar » 2020 Yeni Renault Clio'nun Tüm Detayları (Clio 5)!

2020 Yeni Renault Clio'nun Tüm Detayları (Clio 5)!

Son Güncelleme:

Dünyada ikinci sırada olup Türkiye'de en çok satılan arabalardan birisi olan araç Clio! Neden bu kadar tercih ediliyor. Yeni tasarımı ve kendine özgü özellikleriyle segmentinde ilk sırada kalacak olan araç. Yeni Clio 5 bizlere neler sunuyor?


YENİ CLIO 5 DETAYLARI

Yeni Clio'nun en son özellikler önceki özelliklerin en iyisi olarak tasarlanmıştır.
yeni clio özellikleri

İlerleyen zamanlarda Clio modelleri Elektrikli olarak sunulacak: 2022 yılına kadar, Renault ürün gamında 12 elektrikli model sunacak. Bu modeller E-Tech hibrid motoru ile ilk olacak. İlerleyen zamanlarda şehir içi otomobillerde yaygın olarak kullanılabilen otonom sürüşü araçlarına entegre edecek.


Yeni Renault Clio, iç tasarım olarak devrim yaşadı!

Yeni Clio 5 kabin olarak, yüksek kaliteli malzemeler, ön paneldeki yumuşak bir kaplama, kapı panelleri ve titizlikle döşenmiş koltuklar ile kalitede yeni bir boyut kazanıyor. Yer kazanmak ve daha fazla araç içi teknolojiyi entegre etmek için daha kompakt bir tasarıma sahip olan Yeni Renault Clio'nun tamamen yeni olan Akıllı Kokpit'i sürücü odaklı. Kendi segmentteki en geniş ekranlarla donatılmış, daha sürükleyici bir sürüş deneyimi için modern ergonomi sağlıyor. Bunların dışında elektrikli el freni seçeneğide sunuyor.



Multimedya Ekranı

yeni clio multimedya ekranı
Smart Cockpit'in önemli bir bileşeni olan 9.3 inç multimedya ekranı Renault modelinde bugüne kadarki en büyüğüdür. Espace'den esinlenerek tasarlanan dikey ve ince eğimli tablet, gösterge panelini görsel olarak genişletip, kabine daha güncel bir his vermekte. Sürücüye çevrilen ekran, yeni EASY LINK bağlı sistemi ile, tüm multimedya, navigasyon ve bilgi-eğlence özelliklerinin yanı sıra, kullanımı oldukça kolay olacaktır. Yine bu ekran GPS navigasyonunu içerecek olup sürücüyü tatmin edecektir.



Yeni Gösterge Paneli


Tamamen Yeni Renault Clio'nun yeniden tasarlanan panelinin kalitesine özellikle dikkat edildi. Gösterge paneli üç parçaya ayrılmıştır. Bu gösterge panelinin dalga şeklindeki şekli, kokpitte fazladan görsel genişlik sağlarmaktadır. Merkezi ve yan hava menfezlerinin yatay formları ile daha da görsel genişlik arttırılmıştır.



Direksiyon Simidi

Yeni clio
Yeni, daha zarif direksiyon simidi, önceki modele göre daha kompakt bir hava yastığı kullanımıyla özgün tasarıma sahip ve sürücü için ön panel görünürlüğünü artırıyor.



Sürücüye Hitap Eden Orta Konsol


Orta konsol aynı zamanda Yeni Clio'nun Akıllı Kokpitinin temel bir bileşenidir. Gelişmiş ergonomi için daha yükseğe yerleştirilmiş, doğal ve rahat bir kavrama sunan daha kısa bir vites koluna sahip olarak gelecek.Bunlara ek olarak da dış kenarında özel bir aydınlatma sunacak. Yolcular ve sürücü içinde kablosuz şarj desteği sunacak.



Modern Dış Tasarım

2020 clio 5 dış tasarım

Tüm açılardan daha zarif ve dinamik olan Yeni Clio, önceki neslin genetilerini taşıyor. Yeni model, şık profilini korurken etkileyici bir biçim kazanıyor. Ön tarafta ızgaralar daha büyük ve ön tampon daha iyi. Boyut açısından, Yeni Clio, 14 mm daha kısa fakat içerisi daha geniş. Daha iyi aerodinamik gövde 30 mm'ye kadar düşürüldü. 17 inç jantlar yeni modelin dinamik görünümünü artırıyor. Köpekbalığı yüzgeci anteni, %100 LED ışıkları, gömme bagaj kapağı ve krom kaplamalı yan pencere çepeçeleri gibi detaylar, dış mekanı modernize etmeye ve algılanan kaliteyi iyileştirmeye yönelik güzel adımlardan birkaçı.



Far Teknolojisi

yeni clio c şeklinde farlar
Yeni Clio'daki farlar, şimdi giriş versiyonundan yüzde 100 LED, Renault modellerini karakterize eden C görünümlü ışıklarla donatılmış.


Motor Seçenekleri


Yeni Renault Clio, hepsi benzinli motorları ve yeni 65 beygir gücü ile 130 beygir arasında değişen dizel motor seçenekleriyle sunulmaktadır. Motorlar, en yeni standartlara uygun ileri teknolojilere sahiptir ve segmentteki en düşük yakıt tüketimi ve emisyon rakamlarına da sahiptir.


Renault Easy Drive: Piyasadaki en eksiksiz sürücü destek sistemleri tamamen Yeni Clio için tasarlandı. Sürüşü kolaylaştırmak, güvenliği artırmak ve sürücülere daha fazla gönül rahatlığı sağlamak için segmentinde en kapsamlı sürücü destek sistemidir.



ADAPTIVE CRUISE CONTROL


EDC otomatik versiyonlarında Clio serisinde adaptif cruise control sistemi piyasaya sürüldü. 0 ile 170 km/h arasında mevcut olan fonksiyon, öndeki araca göre minimum güvenlik mesafesini otomatik olarak korur. Sistem aracı tamamen emniyette durdurabilir ve trafik hareket etmeye başladığında üç saniye sonra tekrar çalıştırabilir. Üç saniyenin ötesinde, sistemin yeniden başlatılması için sürücü girişi gerekir. 30 saniye kullanılmadığında, sistem otomatik olarak devreden çıkar.



AKTİF ACİL FREN

clio 5 içi
Renault serisinde yeni, bisikletçi ve yaya algılamalı aktif acil durum frenlemesi, tehlikeli durumlardaki sürücüleri uyararak güvenliği en üst seviyeye çıkarır. Sistem gece ve gündüz çalışır.


KÖR NOKTA UYARI


Renault serisindeki sayısız araçta mevcut olan kör nokta uyarı sistemi, Yeni Renault Clio'daki ilk tanıtımından sonra daha da geliştirilmiştir. Basit sensörler yerine radarları kullanarak sürücünün kör noktasında bulunan araçların mesafesini ve hızını ölçer.


360 KAMERA

yeni clio tasarım özellikleri

Yeni Clio da bilinen 360 kamerayla donatılmış ilk Renault modeli. Dört kurucu kamera, aracın üstünden bir görüntü sunarak, aracın etrafındaki engelleri tek bir görüntüde gösterir. Sistem, park manevraları için veya araç hasarına yol açmadan dar alanlarda sürüş için idealdir. Kullanımı son derece kolay olan 360 kamera, geri vitese geçerken otomatik olarak devreye girer ve multimedya ekranının altındanda erişilebilir.

Daha birçok özellikle beraberinde gelecek olan Yeni Clio'nun üzerine mühendisler bir hayli çalışmış.


Yeni Clio ne zaman gelecek?

Gelmesi bir süre geciken aracın 2020 yılının ilk çeyreğinde gelmesi planlanıyor.
 



Yakıt Fiyatları 02 Mayıs 2024

Benzin litresi: 44.46 ₺

Dizel litresi: 41.88 ₺

Sıfır Araba Modelleri

Alfa Romeo
Aston Martin
Audi
BMW
Chery
Chevrolet
Citroen
Cupra
Dacia
DS
Fiat
Ford
Honda
Hyundai
Isuzu
Jaguar
Jeep
Kia
Lada
Lamborghini
Land Rover
Lexus
Mazda
Mercedes
MG
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Seat
Skoda
Skywell
Smart
Ssangyong
Subaru
Suzuki
Tesla
TOGG
Toyota
Volkswagen
Volvo


Son Karşılaştırmalar


Araba Karşılaştırma sayfası

Son Haberler


ArabaVS.com aracılığıyla, otomobil dünyasından markaları, markalara ait modelleri, motor ve donanım seçeneklerini karşılaştırabilirsiniz.

0.KM araba fiyatlarını, markaların güncel liste fiyatlarına ait son değerleri burada takip edebilirsiniz.
Copyright © 2024 Arabavs.com