ArabaVS » Yeni Arabalar » Yeni Clio ne zaman geliyor? Yeni Renault Clio 5 Özellikleri 2020!

Yeni Clio ne zaman geliyor? Yeni Renault Clio 5 Özellikleri 2020!

Son Güncelleme:

Türkiye'de en çok satan arabalar sıralamasında ilk sırada gelen Renault grubu araçlarından Clio modellerini sizler için derledik. Renault dünyanın her yerinda en çok satan markalar arasında ilk sırada yer almaktadır. B segmenti olan ve her yıl satış sayılarını aritmik olarak katlayan Renault her geçen gün başarısını katlamaya devam ediyor.

Son zamanlarda Paris Otomobil fuarında tanıtılan Yeni Clio 2020 herkesin beğenisini toplamayı ve gelen ziyaretçileri başından ayırmayarak yine bir ilke imza attı. Kasada ufak farklılıklar yaparak, yani halk arasında makyajlı kasa olarak bilinen bu kasada ki farklılıklar devrim niteliği taşımakta.


YENİ RENAULT CLİO 2020

Görüntüsel olarak eski halinden pek değişiklik göstermeyen Yeni Clio farlarıyla Talisman görüntüsünü andıran ilk detay olarak karşımıza çıkıyor. Led ön farları artık opsiyonellikten çıkarıp bütün paketlere koymayı planlayan Renault Şirketi mantıklı bir karar alarak müşteri kitlesini daha da arttırmayı hedefliyor. Tampon, jant ve marşpiyelerinden değişikliğe giden Yeni Clio'nun jant tasarımıyla da bu görselleri taçlandırdığı görülüyor.


 


renault clio 5 2019


UZUNLUK ÖLÇÜLERİ


Yeni Clio uzunluk olarak 4048, 1798 genişliğe, 1440 yüksekliğe sahip olacak. Yeni Clio'nun bagaj hacminin de arttırıldığı gelen detaylar arasında.


Bagaj hacmi olarak 390 litre kapasitesi olan aracın sınıfında bu değerleri taşıyan araç bulunmamaktadır.



Clio marşpiye


İÇ ÖZELLİKLERİ


İç özellikler olarak bir çok özellikten bahsedilen bu araçta özellikler say say bitmeyecek derecede. Gösterge panelinde değişikliğe giden ve iç aydınlatma ambiyansı eklenen Yeni Clio modelinde elektronik park freni, koltuk ısıtma, direksiyon ısıtma, şerit takip sistemi, havalandırma ızgaraları dahil olmak üzere bir çok değişiklik ve yeni özellikler eklenmiş. Özellikle tekrar tekrar sınıfının ve dünyanın en çok satan arabası olma yolunda da hızla ilerliyor. Bize göre en güzel eklenen özelliği multimedya ekranın büyümesi olmuş. İçerisinde navigasyonun da olacağı bu ekranlar 10 inç büyüklüğünde ve opsiyonel olarak satılacağı konusunda söylentiler dolaşmaktadır.



clio iç göstergeleri


KASA ÖZELLİKLERİ


Tek kapı seçeneğinden uzaklaşarak daha çok hatchback 5 kapı seçeneklerini sunan Clio her yaştan insana hitap etmeyi planlıyor. Özellikle gençlerin gözdesi olacak bu aracın motoru Türkiye'ye nasıl geleceği merak konusu.



yeni clio özellikleri


MOTOR ÖZELLİKLERİ

Motor özellikleri ile yarı otonom sürüşe hazırlıklı olacak olan clio, diğer firmalar gibi hibrit sistem kullanmayı düşünmüyor. Motor olarak 1.5 , 1.2 , 0.9 motor üzerinde duran Renault beygir olarakta 90 ila 75 HP'den vazgeçmiyor. Fiyat, performans beklentisi her zamanki gibi bizi tatmin edeceğe benziyor. Peki ya Yeni Clio 2020 Türkiye'ye ne zaman geliyor? İşte sorunun cevabı içeriğimizde.


clio arkadan görüntüsü


2020 YENİ CLİO TÜRKİYE'YE NE ZAMAN GELECEK?

Güncelleme: 14.01.2020
Protip olarak üretilen Yeni Clio'nun 2019 yılında yollarda görünmesi bekleniyordu. Sonradan yapılan açıklamalar doğrultusunda Ekim ayında satışa çıkacak olan aracın Türkiye'ye gelişi ve satışa çıkarılma tarihi değiştirildi. Yeni Clio'nun Şubat 2020'de Türkiye'de satışa çıkarılacağı duyuruldu. Bayi şuan aracın reklamlarını yaparken bir yandan da talep toplamaya başladı. Neden ertelendiği konusunda herhangi bir netlik olmasa da 2020 yılının Mart aylarında yollarda görünecek.


Güncelleme: 29.01.2020 


2020 Yeni Clio 3 Şubat 2020 tarihinde online olarak satışa çıkarılıyor. Araçlar Türkiye'de ki tüm bayilere resmi olarak gelişi Şubat'ın son haftası olacak. 


yeni clio eglence sistemi


İlgili Haber : 2020 Yeni Clio Özellikleri ve Detayları

Yakıt Fiyatları 19 Nisan 2024

Benzin litresi: 44.41 ₺

Dizel litresi: 42.95 ₺

Sıfır Araba Modelleri

Alfa Romeo
Aston Martin
Audi
BMW
Chery
Chevrolet
Citroen
Cupra
Dacia
DS
Fiat
Ford
Honda
Hyundai
Isuzu
Jaguar
Jeep
Kia
Lada
Lamborghini
Land Rover
Lexus
Mazda
Mercedes
MG
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Seat
Skoda
Skywell
Smart
Ssangyong
Subaru
Suzuki
Tesla
TOGG
Toyota
Volkswagen
Volvo


Son Karşılaştırmalar


Araba Karşılaştırma sayfası

Son Haberler


ArabaVS.com aracılığıyla, otomobil dünyasından markaları, markalara ait modelleri, motor ve donanım seçeneklerini karşılaştırabilirsiniz.

0.KM araba fiyatlarını, markaların güncel liste fiyatlarına ait son değerleri burada takip edebilirsiniz.
Copyright © 2024 Arabavs.com