ArabaVS » Güncel Haberler » 2021 Ötv Düzenlemesi Sonrası İkinci El Araç Fiyatlarında Son Durum Ne?

2021 Ötv Düzenlemesi Sonrası İkinci El Araç Fiyatlarında Son Durum Ne?

Son Güncelleme:

Otomobildeki yüksek fiyatların sebebi olarak görülen ÖTV oranlarında düzenleme yapıldı. Bu düzenlemeye göre belirli kademelerdeki araçlara uygulanan fiyat limitleri değiştirilirken vergi matrahları da değişmiş oldu. Yapılan bu düzenleme, araba fiyatları düşer mi? sorusunu getirdi. Buna hızlıca bir örnekle yanıt verelim: Örneğin; daha önce vergisiz fiyatı 90 bin TL olan bir araca, vergi düzenlemesinden önce %50 ÖTV uygulanıyordu. Fakat yenilenen limitlere göre artık, 90 bin TL’lik araca %45 ÖTV uygulanacak. Böylelikle araç fiyatları belirli bir seviyede aşağıya çekilecek.

ÖTV Sonrası İkinci El Araç Fiyatları 

ÖTV düzenlesinden sonra 2.el araç fiyatları düşecek mi?
ÖTV düzenlemesinin ardından sıfır araç fiyatlarının düşüşe geçmesiyle yeni araç satın almak isteyen sürücüler heyecanlanırken, sıfır araç almak için yeterli bütçesi olmayan ya da sıfır araç satın almak istemeyen sürücüleri ise ikinci el araç fiyatlarını beklemeye başladı. ÖTV düzenlemesinin sıfır araçlarda sağlayacağı fiyat indirimlerinin ikinci el araba fiyatlarına da yansıyıp yansımayacağını düşünen sürücüler, ikinci el pazarında yaşanacak gelişmeleri dikkatle takip etmeye başladı.

Fiyatlar Düşecek Mi?

ÖTV indirimi sonrası ikinci el araç fiyatları düşer mi sorusunun yanıtı büyük bir ihtimalle evet olacak. Bunun başlıca sebebi, sıfır ve ikinci el araba fiyatları arasında oluşan makasın kapanması olacak. Eğer sıfır araç fiyatları azalırken, ikinci el araba fiyatları sabit kalırsa, sıfır araç satın almak çok daha cazip ve avantajlı olacak. Bu nedenle ikinci el araba fiyatları mecburen de olsa düşüşe geçecek. Son birkaç aydır yavaşlama görülen ve hatta duraksama noktasına gelen ikinci el pazarının da hareketlenmesi bekleniyor. ÖTV düzenlemesi nedeniyle oluşacak olan fiyat indirimleri sayesinde araç almak isteyen herkes büyük bir heyecan yaşıyor.

İlgili İçerik: Sıfır Araç Fiyatları

Yakıt Fiyatları 29 Nisan 2024

Benzin litresi: 44.46 ₺

Dizel litresi: 41.88 ₺

Sıfır Araba Modelleri

Alfa Romeo
Aston Martin
Audi
BMW
Chery
Chevrolet
Citroen
Cupra
Dacia
DS
Fiat
Ford
Honda
Hyundai
Isuzu
Jaguar
Jeep
Kia
Lada
Lamborghini
Land Rover
Lexus
Mazda
Mercedes
MG
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Seat
Skoda
Skywell
Smart
Ssangyong
Subaru
Suzuki
Tesla
TOGG
Toyota
Volkswagen
Volvo


Son Karşılaştırmalar


Araba Karşılaştırma sayfası

Son Haberler


ArabaVS.com aracılığıyla, otomobil dünyasından markaları, markalara ait modelleri, motor ve donanım seçeneklerini karşılaştırabilirsiniz.

0.KM araba fiyatlarını, markaların güncel liste fiyatlarına ait son değerleri burada takip edebilirsiniz.
Copyright © 2024 Arabavs.com