ArabaVS » Araç Kampanyaları » 2019 yılı Otomobil ÖTV düzenlemesi ve Araba Kampanyaları!

2019 yılı Otomobil ÖTV düzenlemesi ve Araba Kampanyaları!

Son Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanlığının 2018 yılında yaptığı ve sonrasında 2019 yılı ilk 3 ayına kadar uzattığı otomotiv sektörünü canlandırmak adına ÖTV indirimine gitti. Bu indirim sayesinde piyasalarda hareketlilik ve canlılık hedefleyen Bakanlık indirimini bir daha uzatarak 2019 yılı 30 Haziran tarihinde biteceğini ve bir kez daha uzattıklarını bildirdi. 


2019 yılı Otomotiv Sektörü ÖTV Düzenlemesi

Peki nedir bu Ötv indirimi? Bizlere neler sağlıyor? Ötv kelime anlamı olarak Özel Tüketim Vergisi olarak adlandırılıyor. Vergisiz fiyatı 70.000TL altında olan araçlarda ÖTV oranı %45'den 30'a; 70-120bin arası araçlarda 50'den %35'e düşürüldü.


Bakanlık tarafından enflasyonla mücadele ve kur dengesi ayarlanması adına yapılan ÖTV düzenlemesi ile 1.6 hacimli  ve daha küçük motorlu araçlarda ÖTV'den 15'lik bir indirime giderek geçici sürelik bir canlandırma yapılması bekleniyor. Uzatmanın geçici olması yerine kalıcı olması da bekleniyor fakat bu yönde bakanlıktan bir açıklama daha yapılmadı. Ticari araçlarda da KDV düzenlemesi yapan bakanlık KDV oranını %18'den 1'e düşürmüştü. 


otomotiv sektörü ötv düzenlemesi


ARABA SATIŞLARI DÜŞÜŞTE!

Yani araçlarda %50 olan Ötv oranı yüzde 35'e düşürülmüş oldu. Peki araba satışlarında artış oldu mu? Dalgalanan kur dolayısıyla araba satışlarında artış olması yerine durağanlık devam ediyor. 2019 yılı ilk ayında Otomobil satışları %45 düşüş göstererek düzenlemenin beklenen hedefleri yakalyamadığı görülüyor. 


 


2019 YILI ARABA KAMPANYALARI

Satışlardan memnun olmayan otomobil satıcıları rakamlardan memnun olmadıklarını dile getirirken bu durağanlığı hızlandırmak ve araba satışlarını arttırmak amacıyla Ötv'ye ek olarak yeni teklifler ve indirimlere gitmeye karar verdi. 2019 yılı mayıs ayı indirim kampanyalarını yapanbelli başlı markaları sizler için derledik. 


 


VOLKSWAGEN GOLF İNDİRİMİ 2019

Mayıs ayı itibari ile indirim yapan firma Golf'ün 164bin TL gibi bir miktardan satışa sunulduğunu duyurdu. Bu kampanya tabiki benzinli 1.4 TSI COMFORTLİNE DSG, 1.6TDI Comfortline paketleri de 241bin TL gibi bir miktardan satışa sunuldu. Teklif al seçeneği ile daha indirimli satılacaklarından süphe yok. 


Neredeyse tüm firmaların indirim yaptığı şu günler de araba almak isteyenler için vazgeçilmez bir zaman olarak görünüyor.


Yeni Golf 8


 


OPEL İNDİRİMİ

2018 Model Yılı Opel Astra HB’lerde geçerli olan indirimle  Opel Astra Design başlangıç fiyatı 158.600 TL Opel Astra Enjoy başlangıç fiyatı 136.600 TL, Opel Astra HB Dynamic başlangıç fiyatı 152.600 TL olarak devam ediyor. 


opel 2019 indirimleri


 


Yakıt Fiyatları 24 Nisan 2024

Benzin litresi: 44.41 ₺

Dizel litresi: 42.95 ₺

Sıfır Araba Modelleri

Alfa Romeo
Aston Martin
Audi
BMW
Chery
Chevrolet
Citroen
Cupra
Dacia
DS
Fiat
Ford
Honda
Hyundai
Isuzu
Jaguar
Jeep
Kia
Lada
Lamborghini
Land Rover
Lexus
Mazda
Mercedes
MG
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Seat
Skoda
Skywell
Smart
Ssangyong
Subaru
Suzuki
Tesla
TOGG
Toyota
Volkswagen
Volvo


Son Karşılaştırmalar


Araba Karşılaştırma sayfası

Son Haberler


ArabaVS.com aracılığıyla, otomobil dünyasından markaları, markalara ait modelleri, motor ve donanım seçeneklerini karşılaştırabilirsiniz.

0.KM araba fiyatlarını, markaların güncel liste fiyatlarına ait son değerleri burada takip edebilirsiniz.
Copyright © 2024 Arabavs.com