ArabaVS » Yeni Arabalar » 2020 Ford Focus ST Detaylara ve Performansa İlk bakış!

2020 Ford Focus ST Detaylara ve Performansa İlk bakış!

Son Güncelleme:

Yeni Ford Focus ST tanıtıldı. İşte Tüm detaylarıyla 2020 Ford Focus ST!


Ford Focus ST

Ford performansın gelişmiş spor teknolojilerine sahip yepyeni Focus ST, yaz aylarında beş kapılı ve vagon gövdesi stillerinde satışa sunulacak. Güçlü, serbest devirli güç aktarma organları arasında 280 beygir, 420 Nm Tork ve 2.3 litrelik EcoBoost benzinli ve çift turbo aracıyla ona ilave olarak 400 Nm tork üreten 190 bg'lik 2.0 litrelik EcoBlue dizel motorlara sahip olarak gelecek.


Ford focus station wagon

Ford'un önden çekişli elektronik sınırlı kaymalı diferansiyeli ile çekiş ve dengeyi artırıyor. 7 ileri otomatik şanzıman seçeneği ile birlikte geliyor. Seçilebilir Sürüş Modları Focus ST için bir ilke sahip olup, Elektronik Fren Güçlendirici ve elektrik destekli direksiyon gibi özellikleri bütün özelliklerle tam kapasite çalışacak şekilde entegre etmişler. Recaro spor koltuklar ile optimize edilmiş konfor ve sürüş deneyimi ve sürekli Kontrollü Sönümleme özellikli gelişmiş bağımsız arka süspansiyon konfigürasyonu sayesinde heycan ve konforu aynı anda sunuyor. Tamamen yeni Focus ST, dördüncü nesil Focus'un sınıf lideri sürüş dinamiklerini beş kapılı ve ST gövdesiyle geliştirilmiştir. Şimdiye kadarki en çevik ST sloganıyla gelecek olan araçta yok yok.

Yeni bir motor serisi, önceki nesil Focus ST ile karşılaştırıldığında sürücülere yüzde 12 daha fazla güç ve yüzde 17 daha fazla tork sağlıyor. Ford'un 280 PS 2.3 litrelik EcoBoost benzinli ve 190 PS 2.0 litrelik EcoBlue dizel motorları ile spor performansı için devir aralığında geniş bir güç ve tork yayılımı sağlamış. Ford'un önden çekişli bir araç için ilk elektronik sınırlı kaymalı diferansiyel (eLSD) uygulaması, standart olarak EcoBoost destekli varyantın viraj alma ve dengelemesini artırır. Altı ileri manuel veya seri şekilde vites değiştiren yeni yedi ileri otomatik şanzıman seçenekleri sunuluyor. Seçilebilir Sürüş Modu teknolojisi ilk kez Focus ST'ye tanıtılarak sürücülerin aracın karakterini sürüş senaryosuna uyacak şekilde ayarlamasını sağlandı.



FORD FOCUS ST ÖZELLİKLERİ


Ford Focus st 2019

Yeni nesil Ford'un 2.3 litrelik EcoBoost tamamen alüminyum motoru, Focus ST için şimdiye kadar sunulan en güçlü motordur. 5500 devirde 280 beygir güç ve 3bin-4bin devir arasında da 420 Nm tork sağlamak için gelişmiş turboşarj teknolojisini kullanarak, şimdiye kadarki en serbest dönebilen Focus ST motordur. 0-100km/h hıza 6 saniyede ulaşan aracın bu değerleri vermesi gerçekten performans odaklı olduğunun göstergesidir.

Ford'un 190 PS 2.0 litrelik EcoBlue Ford Focus modeli için şimdiye kadar sunulan en güçlü dizel motor olup, 1500le 3500 arasındaki maksimum tork ile doğrusal olarak hızlanma sağlıyor.

Focus ST 6 ileri manuel şanzımanı, daha acil vites değişikliklerine olanak tanıyor ve standart tamamen yeni Focus ile karşılaştırıldığında% 7'lik vites atma düşüşüyle daha sportif bir his sağlıyor. Daha yumuşak, daha hızlı inişli çıkışlar sağlayan teknolojiye bir vites gösterge ışığı eşlik ediyor ve motorun elektronik kontrol sistemini kullanarak gaz tepkisi ekranda gösteriliyor.


YENİ FORD FOCUS ST DONANIMLARI


Focus ST donanımsal özellikleri

SLA süspansiyon yapılandırması, aracın konfordan ödün vermeden sürücü girişlerine verdiği yanıtları optimize etmeye yardımcı olur ve aracın tamamen yüklü olsa bile çevik ve duyarlı kalmasına yardımcı olan damperleri yeniden konumlandıran vagon modelleri için benzersiz bir geometri içerir. Standart Focus'un çevik ve enerjik karakteri orjinal yay özellikleri kullanılarak korunur, süspansiyon sertliği önde yüzde 20'ye, arka yüzde yüzde 13 ve yol tutuşunu iyileştirmek için sürüş yüksekliği 10 mm azaltılır ve performans sürüşlerde kendini göstermek üzere entegre edilmiştir.

Ford'un her 2 milisaniyede gelişmiş CCD teknolojisi, üstün sürüş kalitesi ve sürüş dinamikleri için sönümleme tepkilerini ayarlamak üzere süspansiyon, gövde, direksiyon ve frenleme girişlerini izler.

Focus ST 2.3 litre EcoBoost modelleri için eLSD teknolojisi kullanılarak sürüş deneyimi daha da geliştirilmiştir. Şanzımana dahil edilen sistem, yol yüzeyinde daha az çekişe sahip olan bir tekerleğe verilen motor torkunu sınırlandırmak için hidrolik olarak çalıştırılan kavramalar kullanır ve tekerlek tutacağını gidermek için daha fazla çekiş ile mevcut torkun yüzde 100'üne kadar yeniden dağıtır. Focus ST 2.0 litrelik EcoBlue modelleri, viraj alırken iç ön tekerleğe fren kuvveti uygulayarak yol tutuşunu ve hafif düşürücüleri azaltan Torque Vectoring Control teknolojisine sahiptir.


YENİ FORD FOCUS ST BİRÇOK SÜRÜŞ MODLARIYLA GELİYOR!

yeni nesil ford focus st

Tamamen yeni Focus ST, Ford'un beğenilen Fiesta ST'den en hızlı direksiyon tepkisi tepesini ödünç aldı. Ayrıca, Kaygan-Islak, Normal, Spor Sürüş Modları ile donatılmış modeller için eLSD, CCD, EPAS, gaz kelebeği haritalaması, otomatik şanzıman vites çizelgeleme programı, elektronik stabilite kontrolü, elektronik ses geliştirme (ESE) seçenekleri eklendi. Sürüşü eğlenceli olduğu kadar rahat olacak şekilde geliştirilen tamamen yeni Focus ST, standart Focus serisinin birinci sınıf odasını ve sıra dışı özelliklerini kullanıyor ve günlük pratiklik ile gerçek bir sportif sürüş deneyimini dengeleyen lüks bir iç mekana sahip. Ford Performance mühendisleri, sürücüye bağlı ve kontrol hissini tamamlamak için destekleyici Recaro ön koltukların konumunu ince ayarlarken, ESE teknolojisi Spor ve Pist modlarında orijinal motor ve egzoz gürültüsünü artırıyor.

Focus ST, ince, fonksiyonel stil değişiklikleri ve benzersiz alaşım jant tasarımları ile birinci sınıf, sportif Focus siluetine dayanıyor. Revize edilmiş üst ve alt ön ızgara tasarımları artan soğutma kapasitesi için optimize edilmiş olup ve koyu renkli alt kanat elemanları gelişmiş aerodinamik performans için havayı hava girişlerine yönlendirmektedir. Bununla beraber aracın savrulmasını daha da aza indirmişlerdir.


yeni ford focus st 2020

Daha büyük, daha dik açılı bir arka tavan spoyleri, Focus ST'nin sürüş dinamiklerini desteklemek için aşağı kuvvetini artırır. İkiz çıkışlı bir egzoz borusu konfigürasyonu, agresif biçimli arka difüzör elemanını sınırlar ve önceki nesil Focus ST'nin merkez-çıkış egzoz boruları tarafından önlenen çekme kabiliyetini sunarak pratikliği geliştirir. Performans paketi seçenekleriyle satılacak olan araçta bu özelliklere ek daha fazla donanım seçenekleri mevcut. Ford'un SYNC 3 bağlantı sistemi, sürücülerin 8 inç renkli dokunmatik ekranla desteklenen basit ses komutlarını kullanarak ses, navigasyon ve iklim fonksiyonlarının yanı sıra bağlı akıllı telefonları kontrol etmelerini sağlar. Sistem, Apple CarPlay ve Android Auto uyumluluğunu ücretsiz sağlar ve mevcut FordPass Connect yerleşik modem teknolojisi, aracı 10 cihaza kadar bağlanabilirliği olan mobil bir WiFi bağlantı noktasına dönüştürür.


Yakıt Fiyatları 25 Nisan 2024

Benzin litresi: 44.41 ₺

Dizel litresi: 42.95 ₺

Sıfır Araba Modelleri

Alfa Romeo
Aston Martin
Audi
BMW
Chery
Chevrolet
Citroen
Cupra
Dacia
DS
Fiat
Ford
Honda
Hyundai
Isuzu
Jaguar
Jeep
Kia
Lada
Lamborghini
Land Rover
Lexus
Mazda
Mercedes
MG
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Seat
Skoda
Skywell
Smart
Ssangyong
Subaru
Suzuki
Tesla
TOGG
Toyota
Volkswagen
Volvo


Son Karşılaştırmalar


Araba Karşılaştırma sayfası

Son Haberler


ArabaVS.com aracılığıyla, otomobil dünyasından markaları, markalara ait modelleri, motor ve donanım seçeneklerini karşılaştırabilirsiniz.

0.KM araba fiyatlarını, markaların güncel liste fiyatlarına ait son değerleri burada takip edebilirsiniz.
Copyright © 2024 Arabavs.com