ArabaVS » Yeni Arabalar » 2020 Yeni Ford Puma Tasarımı, Donanımı ve Özellikleri!

2020 Yeni Ford Puma Tasarımı, Donanımı ve Özellikleri!

Son Güncelleme:

Yeni Ford Puma etkileyici dış tasarımı ve sınıfının en iyi bagaj hacmi ile satışa çıkacak olan Suv'dan ilham alan kompakt bir crossover. Yeni Ford Puma estetik farlar üzerine inşa edilmiş bir crossover olarak karşımıza çıkacak. Aerodinamik çizgiler de dahil olmak üzere karizmatik tasarımıyla birçok yenilik sunuyor. 456 litrelik bagaj hacmiyle sınıfında lider bir model olarak gelecek.

Ford Puma performansı ve optimize edilmiş yakıt verimliliğini bir arada sunacak. Hafif hibrit güç aktarma organıyla beraber gelecek olan araç, 155 beygir güç sağlamak için elektrikli tork sunacak. 3 silindirli 1.0 litrelik EcoBoost benzinli motorla sorunsuz bir şekilde entegre edilecek.
Ford puma 2020

YENİ FORD PUMA


Yeni Ford Puma birçok teknoloji ile gelecek. İşte o teknolojilerden bazıları;

Araç standart olarak start stop özellikli olarak gelecek. Trafik işaretlerini tanıma, şerit takip özelliği ve adaptif hız sabitleyicisiyle beraber sürücüye sensörlerle beraber tehlikeli durumları bildirecek. Araç koltuğunda sürücüye bel masajı ve desteği sunan aracın konfor olarakta birçok özelliklere sahip olacak.


Şık tasarım pratiklikle buluşuyor. Şık ve sportif Ford Puma, Ford'un B-SUV mimarisine optimize edilmiş bir dingil mesafesi sunuyor.

Ford'un tasarımcısı "İlk günden itibaren bu segmentte hemen tanınabilecek bir araç tasarladık. Sonuç olarak daha önce ürettiğimiz hiçbir şeye benzemeyen kompakt bir araç oluşturduk." Dedi. Yeni Puma crossover, sportif Ford Puma ST-Line ve Puma Titanyum da dahil olmak üzere bireysel müşterilerin tercihlerini yansıtan farklı tasarımlarla tanıtıldı.

Puma Titanium 18 inç alaşım jantlara , krom sis lambalarına sahiptir.  Ford Performance'dan ilham alan Puma ST-Line, 18 inç standart veya 19 inç isteğe bağlı mat siyah alaşım jantlara ve özel olarak ayarlanmış yaylara sahiptir. Önde, ST-Line ızgarada mat siyah parçalar bulunurken, parlak sis farları ve isteğe bağlı daha fonksiyonel bir tavan spoyleri bulunur.
Ford puma dış tasarımı

10 Farklı renkle satışa çıkarılacak olan aracın renkleri arasında; Blazer Mavisi, Yarış Kırmızısı, Akik Siyah gibi birçok renkle gelecek. Puma, sınıfının en iyi bagaj alanına sahip 456 litrelik arka bagaj alanı sunuyor.

Ford segmentinin ilk eller serbest bagaj kapağı teknolojisi ile Ford Puma sunuyor. Bagaj kapağını tamponun altındaki sensörle beraber sunan araç ayağınızı aldıladığında otomatik olarak bağaj kapağını açıyor.


YENİ PUMA'NIN MOTORU


125 beygir ve 155 beygir varyantlarında sunulan akıllı hafif hibrit sistem, aracın en iyi fayda için ne zaman ve ne kadar yoğun bir şekilde şarj edileceğini ve depolanan şarjını ne zaman kullanacağını belirlemek için aracın nasıl kullanıldığını sürekli olarak izliyor.

Motoru yaklaşık 300 milisaniyede yeniden çalıştırabilen sistem bu sayede yakıt tasarrufu sağlıyor.

Ford Puma'nın 1.0 litrelik EcoBoost ve EcoBoost Hibrid güç aktarma organları, Ford'un üç silindirli bir motor için endüstride bir ilk olan silindir devre dışı bırakma sistemine sahiptir.
Ford puma motor özellikleri
Puma; koruma, sürüş ve park etmeyi geliştiren ve sürüş deneyimini daha konforlu, daha az talepkar ve daha güvenli hale getirmek için tasarlanmış Co-Pilot360 teknolojisini sunmak için 12 ultrasonik sensör, üç radar ve iki kamera kullanıyor.

Yedi vitesli otomatik şanzıman ve şerit takip sistemi sayesinde aracın öndeki araçlara konforlu bir sürüş mesafesi bırakmasına yardımcı oluyor. Bu sistemi navigasyona entegre eden şirket yol bilgilerini de navigasyon ve uydudan alır.

FordPass Connect sistemi tehlike bilgileri keskin viraj gibi olayları görünmese bile durum hakkında bilgilendirebilir. Bunun dışında yol çalışmaları gibi bilgileri de sürücüye sunar.

Bir B segmentli Ford'da eski modellerle bu araç kıyaslandığında ilk kez geri görüş kamerası bulunuyor. Otomatik uzun far teknolojisi, yaklaşan sürücülerin gözlerini almasın diye araç farlarını otomatik olarak ayarlayabilir.
Ford puma teknolojisi

Çarpışma Sonrası Frenleme teknolojisiyle, bir ilk çarpışma olayı algılandığında otomatik olarak fren basıncı uygulayarak potansiyel bir ikincil çarpışmanın etkisini azaltmaya yardımcı oluyor. Böylece aracın daha fazla hasar alması engellenirken yolcuların güvenliği sağlanıyor.


İÇ TASARIMI


Kablosuz sarj seçeneği sunan aracın teknolojileri saymakla bitmiyor. Apple CarPlay ve Android Auto uyumluluğunu ekstra bir ücret ödemeden sunuyor.

10 hoparlörlü sistem, bagaj alanından ödün vermeden harici bir subwoofer içeriyor. Tweeter konumlarıda yolcuları rahatsız etmeyecek şekilde yerleştirilmiş.
ford puma 2020 iç tasarımı
Buna ek olarak, 12.3 inç dijital gösterge paneli, sürücülerin sürücü yardım teknolojisi ve uydu navigasyon bildirimleri dahil bilgilerin görüntülenmesini, kişiselleştirmesine ve önceliklendirmesine olanak tanıyor. Yüksek çözünürlük sunan gösterge ve multimedya paneli yolcu ve sürücünün gözlerini yormayacak şekilde optimize edilmiş.

Yakıt Fiyatları 16 Nisan 2024

Benzin litresi: 44.32 ₺

Dizel litresi: 42.88 ₺

Sıfır Araba Modelleri

Alfa Romeo
Aston Martin
Audi
BMW
Chery
Chevrolet
Citroen
Cupra
Dacia
DS
Fiat
Ford
Honda
Hyundai
Isuzu
Jaguar
Jeep
Kia
Lada
Lamborghini
Land Rover
Lexus
Mazda
Mercedes
MG
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Seat
Skoda
Skywell
Smart
Ssangyong
Subaru
Suzuki
Tesla
TOGG
Toyota
Volkswagen
Volvo


Son Karşılaştırmalar


Araba Karşılaştırma sayfası

Son Haberler


ArabaVS.com aracılığıyla, otomobil dünyasından markaları, markalara ait modelleri, motor ve donanım seçeneklerini karşılaştırabilirsiniz.

0.KM araba fiyatlarını, markaların güncel liste fiyatlarına ait son değerleri burada takip edebilirsiniz.
Copyright © 2024 Arabavs.com