ArabaVS » Yeni Arabalar » 2020 Yeni Skoda Kamiq: Özellikleri ve Geliş Tarihi!

2020 Yeni Skoda Kamiq: Özellikleri ve Geliş Tarihi!

Son Güncelleme:

Skoda Suv modelleri portföyüne üçüncü bir model daha ekliyor! Skoda Kamiq geliyor. 


2020 Yeni Skoda Kamiq

Başarılı araçlara imza atan Skoda markası Kodiaq ve Karoq'da olduğu gibi, Kamiq adı K ile başlayan ve Q ile biten araçları arasına bir model daha ekliyor. Suv segmentinde satışa çıkacak olan Skoda Kamiq, rahat oturma pozisyonu ve yerden yüksekliğiyle spor-Suv bir araç ortaya koymuş. Skoda Kamiq bunların dışında başarılı bir yol tutuşu ve keskin bir tasarım da sunuyor.
Skoda Kamiq özellikleri
 
Sadece önden çekişli olarak satışa sunulan Yeni Kamiq modeli; spor duruşu, yeni nesil teknolojileri ve verimli motoruyla beraber tüm yaş kesimine hitap etmeyi planlıyor.
 


TASARIM ÖZELLİKLERİ

 
Yeni Skoda Kamiq'in önü çift çıta ve kaputta farklı çizgiler içeren geniş bir radyatör ızgarası ile karakterize olarak karşımıza çıkıyor. 16 ila 18 inç büyük tekerlekleri ve yükseltilmiş kaputu ile dengeli oranlar sunarken, dinamik görünümü elden bırakmıyor. Arka taraf ışıklarının Skoda'ya özgü C şekli difüzör ile entegre edilerek aracın güçlü görünümünü vurguluyor.
Skoda Kamiq dış tasarımı
 
Yeni Skoda Kamiq SUV üç boyutlu ve kristal efektlerin yanı sıra parlak mücevherlere benzeyen LED üniteleri sofistike görünümle beraber sunuyor. Tam led donanım paketinde statik viraj farlı sis farlarının yanı sıra, ilk kez dinamik ön ve arka göstergelere sahip olarak satılacak. 
 
 


İÇ TASARIM

 
İç mekan geniş alan ve konfor ve konfor dışında 9.2 inç'te segmentindeki en büyük bağımsız ekran sunuyor. Karakter çizgisi kaput üzerindeki çizgileri yansıtırken, dokunmatik ekranı çalıştırmak için ekranın altında ergonomik bir el dayama yeri oluşturuyor. 10.25 inç ölçülerinde, isteğe bağlı sanal kokpit de segmentteki en büyük ekranlar arasında. Yeniden tasarlanan gösterge paneli, dış tasarımın duygusal izlerini devam ettiriyor. Yan havalandırma çıkışları, Kamiq'in ferah hissini görsel olarak artırarak destekliyor.
Skoda Kamiq iç tasarımı
Ön panel yeni, geniş dekoratif unsurları ve ön kapı kaplamaları ile kristal yapılara benzeyen yeni bir özel dokuya sahip kaliteli yüzeylere sahiptir. Konfor seçenekleri olarak; ısıtmalı direksiyon simidi ve ısıtmalı ön cam içeren Kamiq, sadece iki ön koltuk için değil, aynı zamanda arkadakiler için de ısıtmalı koltuklar sunuyor.
 


DIŞ TASARIM VE ÖLÇÜLER

 
Yeni Skoda Kamiq 4241 mm uzunluğunda,
1793 mm genişliğinde,
1.531 mm yüksekliğindedir. 
Skoda kamiq ölçüler ve bagaj hacmi
 
Dingil mesafesi 2.651 mm'dir. Bu özellikle arka koltukta oturanlar için 73 mm diz mesafesi sunmaktadır. Bagaj 400 litre hacim sunmaktadır. 
 
 


MOTOR ÖZELLİKLERİ

 
Tüm Skoda Kamiq motorları turboşarjlı doğrudan enjeksiyonlu üniteler olarak satılacak. Fren enerjisi geri kazanımıdır. Başlangıç seviyesi motor 95 beygir gücü sağlayan 1.0 TSI'dır. 
 
1.0 litrelik motor üç silindirli, 175 Nm tork ve 5 ileri maunuel vitesli şanzımana sahip.
Skoda Kamiq motor özellikleri
115 PS güç çıkışına sahip 1.0 TSI, standart olarak 6 vitesli şanzımanla birlikte gelir, ancak isteğe bağlı olarak 7 vitesli DSG ile de tercih edilmektedir. 200 Nm tork sunmaktadır.
 
150 HP güç çıkışına, 250 Nm torka sahip dört silindirli motor 1.5 TSI'dır. Aktif Silindir Teknolojisi sunan araç iki silindiri otomatik olarak kapatır ve böylece yakıttan tasarruf sağlar. Bu motor; manuel 6 vitesli şanzımana alternatif olarak 7 vitesli DSG de mevcuttur. Her üç benzinli motor da benzin partikül filtresi ile donatılmıştır.
Skoda Kamiq arka koltuklar
 
115 Hp güç üreten dört silindirli 1.6 TDI dizel motor da 250 Nm tork sunarken; standart olarak AdBlue enjeksiyonlu bir SCR katalitik konvertörü ve dizel partikül filtresi ile donatılmıştır. Bu verimli dizel motor standart olarak 6 vitesli düz şanzıman ile birleştirilmiştir. İsteğe bağlı olarak 7 vitesli DSG de mevcuttur.
 
 


TEKNOLOJİK ÖZELLİKLERİ

 
Skoda Kamiq modern güvenlik sistemleri sunmaktadır. Bunlar;
Şehir Acil Durum Freni:
Öngörülü yaya koruması içeren araç önündeki alanı izleyerek kazaların önlenmesine yardımcı olur.
 
Adaptif Hız Sabitleyici aracın hızını otomatik olarak öndeki araçların hızına göre ayarlar.
Skoda Kamiq teknolojisi
 
Diz hava yastığı ve arka koltuklar için yan hava yastıkları da dahil olmak üzere dokuz hava yastığı mevcuttur.
 
İsteğe bağlı geri görüş kamerası, elektrikli bagaj kapağı ve otomatik park seçenekleri mevcuttur.
 


Skoda Kamiq Türkiye'ye Ne Zaman Gelecek?

 
Yeni Skoda Kamiq Türkiye'ye Temmuz ayında gelecek.


 


Güncelleme: Skoda Kamiq 16 Temmuz 2020 itibariyle Türkiye'de satışa sunuldu.
Skoda Kamiq ne zaman gelecek?


 


İlgili İçerik: Skoda Kamiq Modelleri ve Özellikleri

Yakıt Fiyatları 19 Nisan 2024

Benzin litresi: 44.41 ₺

Dizel litresi: 42.95 ₺

Sıfır Araba Modelleri

Alfa Romeo
Aston Martin
Audi
BMW
Chery
Chevrolet
Citroen
Cupra
Dacia
DS
Fiat
Ford
Honda
Hyundai
Isuzu
Jaguar
Jeep
Kia
Lada
Lamborghini
Land Rover
Lexus
Mazda
Mercedes
MG
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Seat
Skoda
Skywell
Smart
Ssangyong
Subaru
Suzuki
Tesla
TOGG
Toyota
Volkswagen
Volvo


Son Karşılaştırmalar


Araba Karşılaştırma sayfası

Son Haberler


ArabaVS.com aracılığıyla, otomobil dünyasından markaları, markalara ait modelleri, motor ve donanım seçeneklerini karşılaştırabilirsiniz.

0.KM araba fiyatlarını, markaların güncel liste fiyatlarına ait son değerleri burada takip edebilirsiniz.
Copyright © 2024 Arabavs.com