ArabaVS » Yeni Arabalar » 2020 Yeni Skoda Octavia Motoru, Özellikleri ve Geliş Tarihi!

2020 Yeni Skoda Octavia Motoru, Özellikleri ve Geliş Tarihi!

Son Güncelleme:

Yeni Octavia her zamankinden daha iyi, daha geniÅŸ, daha güvenli, daha baÄŸlantılı ve daha keskin hatlara sahip! 
En çok satan araçların başında gelen Skoda Octavia dördüncü neslinin piyasaya sürülmesiyle yeni boyutlara ulaÅŸtı. Skoda markasının motoru öncekinden daha uzun ve daha geniÅŸ ve daha büyük bir bagaja sahip. Yeni Skoda tasarım dili sayesinde mükemmel bir alan ve olaÄŸanüstü iÅŸlevselliÄŸiyle yüksek kaliteli malzemeler, akıllı ayrıntılar sunacak. Yeni nesil baÄŸlantı ve yardım sistemleriyle de konforu ve güvenliÄŸi arttıracak. 
 
Yeni Skoda Octavia Özellikleri
 
Skoda Octavia 1959 yılında üretilmesinden altmış yıl sonra en iyi modeli piyasaya sürüyor. Octavia 6.5 milyondan fazla üretilen üniteyle şimdiye kadar en çok satan Skoda modelidir. Bunun nedenleri: modern bir tasarıma ve teknolojiye sahip olması. Verimli ve yüksek kaliteden malzemelerle üretilmesidir. Yeni Octavia özellikleri neler? Yeni Octavia ne zaman gelecek?
 


Yeni Skoda Octavia Özellikleri

 
Yeni skoda octavia ölçüleri
 


Daha büyük ve geniş

 
Yeni Skoda Octavia ile 4. nesil Octavia karşılaÅŸtırıldığında ÅŸimdiki nesil daha büyük. Yeni ölçüleri: 4689 mm uzunluÄŸunda. GeniÅŸliÄŸi 15 mm, bagaj hacmi de 640 litreye yükseldi. Dış tasarım dili olarak keskin, dar ve yeni farlar görsel bir zevk sunarken, standart olarak sunulan kısa huzmeli farlar, uzun huzmeli farlar ve gündüz farları için led teknolojisi sunulmaya baÅŸlandı. Arka fren lambaları ve sis farları da yeni araçla beraber led olarak sunulacak. 19 inç geniÅŸiliÄŸe kadar olan alaşım jantlar, tüm model çeÅŸitlerine güçlü bir hava kazandırıyor. 
 
Yeni skoda octavia gösterge paneli
 


Yeni iç tasarım

 
Tamamen baştan tasarlanan iç mekanda; isteğe bağlı (opsiyonel) olarak ısıtmalı koltuklar, yeni kontrol düğmeleri sunuyor. Elleri kullanmadan 14 farklı fonksiyonla beraber hareket tanıma ve bu hareket doğrultusunda istenileni yapma kapasitesine sahip. Yeniden tasarlanan gösterge paneli geniş bir ekran sunuyor. Orta konsol krom detaylarla süslenerek kapı kulpları ile bir bütünlük sağlıyor. Yeni ve yumuşak dokulu iç mekan malzemeleri birinci sınıf bir görünüm kazandırırken, ortam aydınlatması ön kapılar ve gösterge paneli için farklı renk seçenekleri sunuyor.
 
 


Koltuklar

 
Elektrikli ve hafızalı olarak sunulan yeni nesil koltuklar artık masaj işlevi de sunuyor. Tabiki bu özellikte opsiyonel olarak sunulacak. Özellikle arka koltuklar Skoda markasında ilk kez kullanılacak. Diğer opsiyonel sunulacak özelliklerden biri Head-Up Display olacak. Head up display ilk defa bu modelde kullanılacak. Navigasyon, trafik işaretleri algılama ve aktif sürücü destek sistemleri gibi önemli özelliklerde head-up ekranından cama yansılatılacak. Üç bölgeli Climatronic özelliğide ilk kez Skoda Octavia'da sunulacak. Opsiyonel anahtarsız araç giriş sistemi de kullanıcılara sunulacak.
 
Yeni skoda octavia yeni koltuk seçenekleri sunuyor
 


Vites Seçenekleri

Yeni Octavia vites seçimini şanzımana elektronik olarak ileten DSG şanzıman seçeneğini yine sunmaya devam edecek. Bilinen DSG vites kolununu yerine, orta konsolda sürüş modlarını seçmek için küçük bir düğme sunacak. Tam led matris farlar opsiyonel olarak sunulurken bu farlar uzun yolda otomatik olarak aktif hale gelecek.
 
 


Teknolojik Özellikler

Çarpışma Önleme,
Dönüş Aydınlatıması,
Yerel Trafik Uyarısı,
Adaptif Hız Sabitleyici,
Kör Nokta Uyarı Sistemi, 
gibi birçok temel güvenlik önlemleri sunuyor. Trafik Ä°ÅŸareti Tanıma özelliÄŸinin güncellenmiÅŸ sürümü yine bu araçta sunulacak. Sürücü diz hava yastığı ve arka yan hava yastıkları dahil olmak üzere dokuz adede kadar hava yastığı sunulacak. Araç son hız olarak 210 Km/h ile sınırlandırılmıştır. 
 
Yeni Skoda Octavia Bagaj alanı ve hacmi
 


Yeni Motor Seçenekleri

 
Skoda Octavia dördünce neslin öncesine kadar hiç bu kadar verimli olmamıştı. Yeni nesil güç aktarma organlarıyla beraber sunulacak olan araç ilk kez plug-in hibrit motor seçeneği de sunacak. Benzinli motorları daha optimize hale getiren firma artık yenilikçi hafif hibrit teknolojisi ile bu motorları taçlandırmış. Güç aktarma organları 110 beygir ila 204 beygir arasında değişecek. Yeni Octavia G-TEC adı verilen fabrika çıkışlı gazlı motor seçeneğide sunuyor olacak. Skoda Octavia 1.4 TSI benzinli motor ve elektrikli motor ile 204 beygir gücüne kadar çıkabiliyor. Hibrit motor 55 Km menzil mesafesi sunuyor.


 


Yeni nesil motorlardan bir diÄŸeri olan 1.0 TSI e-Tec 110 Ps veya 1.5 TSI e-Tec 150 Ps benzinli motorlarla donatılmış varyantlar da DSG ile kombineli bir ÅŸekilde sunulacak. Dizel motorlar, AdBlue özelliÄŸiyle iki katalitik konvertörün önüne özel olarak enjekte ederek gaz salınımını azaltacak. 
 
Yeni Octavia hibrit motor seçeneği sunuyor
 


Sanal Kokpit ve Dijital Gösterge Paneli

 
Octavia, 8.25 ila 10 inç ölçülerinde en son nesil bilgi-eÄŸlence sistemi seçeneÄŸi sunuyor. Bazı donanım paketlerinde bu sistemler sesli kontrol yöntemiyle de kullanılabilir hale gelecek. Navigasyon sisteminin haritalarını 10.25 inçlik sanal kokpitte görünteleyebilecek olan sürücüler ekranın altında bulunan yenilikçi bir dokunmatik kaydırıcı aracılığıyla da haritaları kolayca ayarlayabilecek. Sim kart seçeÄŸide sunulacak olan araç her zaman çevrimiçi hizmetlere de eriÅŸim saÄŸlayacak. Apple Carplay ve Android Auto özellikleri sunan araç, kablosuz ÅŸarj seçeÄŸini de kullanıcıların deneyimine sunuyor. 
 
Yeni skoda octavia teknolojik özelliklerle geliyor
 
 


Tasarımsal Özellikler

Yeni ön apron ve standart olarak sunulan kısa, uzun far ve gündüz farları led teknolojisiyle keskin hatları daha belirgin hale getirmiÅŸ. Yeni tasarım sadece görsel görünümünü keskinleÅŸtirmekle de kalmazken aynı zamanda mükemmel aerodinamik özellikler de saÄŸlıyor. Yine bir ilk olarak sunulandireksiyon simidi için isteÄŸe baÄŸlı ısıtmalı ve üç kollu spor direksiyon olarak sunulmaktadır. 
 
 


Opsiyonel Full LED Matrix Farlar

Markanın en çok satan aracı artık her biri kısa huzmeli far ve uzun huzmeli far için led farlar sunuyor. 22 adet ledle sunulacak olarn aracın otoyolda, yağmurda ve kötü hava koşulları için farklı aydınlatma modları sunuyor. Animasyonlu olarak sunulan eve dönüş/ayrılma (Coming Home/Leaving Home) işlevine sahiptir. Yeni çarpışma önleme asistanıda bir yaya, bisiklet süren biri veya başka bir araçla yaklaşan bir çarpışma durumunda direksiyon momentini aktif olarak artırarak sürücüyü destekliyor.
 
Yeni skoda octavia en iyi tasarımı bu modelde sunuyor
 


Dinamik Şasi Kontrolü ve Sürüş Modları

Standart ÅŸasinin yanı sıra, Octavia için iki seçenek daha var: 15 mm daha düşük spor süspansiyonu ve 15 mm daha yüksek yol ÅŸasisi. Opsiyonel olarak sunulan Dinamik Åžasi Kontrolü; süspansiyonu ve sönümlemeyi sürekli olarak ayarlar. Bununla beraber araç çeÅŸitli sürüş modları da sunmaktadır. 
 
 


Yeni Octavia Ne Zaman Türkiye'ye Gelecek?

 
Yeni Skoda Octavia ne zaman yollarda? Skoda tarafından yapılan açıklamalar doÄŸrultusunda 22 Aralık 2020 Salı günü Türkiye'de bayilerde satışa sunulacak. Yeni Skoda Octavia'nın baÅŸlangıç fiyatı 299.800 TL olarak belirlenmiÅŸ.
 
2020 Yeni Skoda Octavia Ne zaman Türkiye'ye geliyor?


Yakıt Fiyatları 19 Nisan 2024

Benzin litresi: 44.41 ₺

Dizel litresi: 42.95 ₺

Sıfır Araba Modelleri

Alfa Romeo
Aston Martin
Audi
BMW
Chery
Chevrolet
Citroen
Cupra
Dacia
DS
Fiat
Ford
Honda
Hyundai
Isuzu
Jaguar
Jeep
Kia
Lada
Lamborghini
Land Rover
Lexus
Mazda
Mercedes
MG
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Seat
Skoda
Skywell
Smart
Ssangyong
Subaru
Suzuki
Tesla
TOGG
Toyota
Volkswagen
Volvo


Son Karşılaştırmalar


Araba Karşılaştırma sayfası

Son Haberler


ArabaVS.com aracılığıyla, otomobil dünyasından markaları, markalara ait modelleri, motor ve donanım seçeneklerini karşılaştırabilirsiniz.

0.KM araba fiyatlarını, markaların güncel liste fiyatlarına ait son değerleri burada takip edebilirsiniz.
Copyright © 2024 Arabavs.com