ArabaVS » Yararlı Bilgiler » 2021'nin En Performanslı 9 Otomobili Karşınızda!

2021'nin En Performanslı 9 Otomobili Karşınızda!

Son Güncelleme:

Hız tutkusu tehlikeli olarak görünse de yaşayarak deneyimleyenlerin vazgeçemedeği bir haz. İnsanoğlunun da geçmişten bugüne kadar hız merakı süregelen bir duygu olduğu için hızlı motorlu taşıtları tercih etmektedir. Bizde sizler için yazımızda yüksek performanslı en iyi olan 9 aracı inceleyeceğiz. Araçlar birbirinden farklı ebatlarda ve özelliklerde kullanıcıya sunulduğundan karışık olarak listelenmiştir. 


1. Ferrari F8 Tributo

3.9 litrelik V8 motoru ile bu model Ferrari’nin 488 GTB modeline kıyasla aerodinamik verimliliğin %10 oranında arttırıldığı bir modeldir. Yüksek performanslı araç kullanmak isteyen kullanıcılara hızlı ve verimli araç kullanma imkanı sağlamaktadır. 100 km/s hıza 2.9 saniyede çıkan modelin, maksimum hızı 340 km/s'tir.
Ferrari F8 Tributo


2. Porsche 911

911 modeli Porsche'nin birinci sınıf bir spor otomobili olarak çok yönlü performans imkanı sunuyor. Carrera standart modelinde 100 km/s hıza sadece 4.2 saniye çıkıyor. Cabriolet modeli ise 2.8 saniyede bu hıza ulaşıyor. Her iki modelde de aracın maksimum hızı 330 km/s olarak belirlenmiştir.


3. Toyota GR Yaris

Hacim bakımından küçük bir model olsa da, Yaris 2021 yeni otomobil modelleri arasında yılın en iyi performansına sahip olan araçlar arasında yer alıyor. C segmenti performansına sahip olan araç 5.5 saniyede 100 km/s hıza ulaşıyor. Dört çeker sürüş sistemi, kg başına 4.9 HP güç/ağırlık oranı ile bu yılın en iddialı araç modelleri arasında.
Toyota GR Yaris


4. Aston Martin Vantage

5.4 litrelik 550 HP güç üreten V8 motoru dahil olmak üzere Aston Martin Vantage kullanıcılarına pek çok bakımdan performansı yüksek bir araç modeli sunuyor. 4.6 saniyede 100 km/s hıza çıkması ve 299 km/s maksimum hız sınırı ile Aston Martin Vantage hız ve performans düşkünlerinin tercih edebileceği bir model.
Aston Martin Vantage


5. Ferrari Roma

Ferrari'nin son birkaç yıldır ürettiği en radikal ve yüksek performanslı araba modellerinden birisi olan Roma, 3.9 litrelik çift turbo V8'e sahip. Aracın 272 litrelik bagajı geniş kullanım imkanı sunarken; 100 km/s hıza 3.4 saniyede çıkması da hız tutkunlarının tercih ettiği bir model olmasını sağlıyor. Aracın maksimum hızı ise 320 km/s olarak karşımıza çıkıyor. 


2021 Ferrari Roma


6. Porsche 718 Cayman/Boxster

Altı silindirli motoru, mükemmel denge, hassas direksiyon ve yol tutuşu imkanı sağlıyor. Porsche'nin bu modeli performansı en iyi olan araba modelleri arasında yer alıyor. Hem Cayman hem de Boxster modellerinde araç 100 km/s hıza Sport Chrono Paket ile 4.7; bu paket olmadan bu hıza 5.1 saniyede çıkıyor.


7. BMW M5 Competition

Yeni model M5 Competition 4.0 litrelik V8 motoru, gaz akışını iyileştiren egzoz sistemi ve yenilenen şasi sistemi sunuyor. Bu özellikleri ile model hem günlük hayatta hem de hız tutkunlarının yarışlarında severek kullanabileceği bir model olarak karşımıza çıkıyor.  Aracın azami hızı 304 km/s olup aynı zamanda araç 100 km/s hıza 3.2 saniyede çıkabilmektedir.
BMW M5 Competition


8. Alpine A110

Bu model Porsche 718 Cayman ve Boxter modellerini zirveden düşürmeye kararlı bir araç modeli olarak kaşımıza çıkıyor. Turbo şarjlı motoru 1.8 litre olan model yedi vitesli çift debriyajlı otomatik şanzıman sistemi ile mükemmel bir uyum yakalıyor. 100 km/s'lik hıza 4.5 saniyede çıkan model S versiyonunda bu hıza 4.4 saniyede çıkıyor.


9. Honda Civic Type R

320 PS güç ve 2.0 litrelik VTEC turbo motoru ile bu model hız tutkunlarının severek kullanacağı bir araç olan Honda Civic Type R en hızlı araç modelleri arasında yer alıyor. Araç 100 km/s hıza 5.8 saniye gibi kısa bir sürede ulaşabiliyor.
Honda Civic Type R


İlgili İçerik: Renault Megane eVision İle Tanışın!

Yakıt Fiyatları 01 Mayıs 2024

Benzin litresi: 44.46 ₺

Dizel litresi: 41.88 ₺

Sıfır Araba Modelleri

Alfa Romeo
Aston Martin
Audi
BMW
Chery
Chevrolet
Citroen
Cupra
Dacia
DS
Fiat
Ford
Honda
Hyundai
Isuzu
Jaguar
Jeep
Kia
Lada
Lamborghini
Land Rover
Lexus
Mazda
Mercedes
MG
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Seat
Skoda
Skywell
Smart
Ssangyong
Subaru
Suzuki
Tesla
TOGG
Toyota
Volkswagen
Volvo


Son Karşılaştırmalar


Araba Karşılaştırma sayfası

Son Haberler


ArabaVS.com aracılığıyla, otomobil dünyasından markaları, markalara ait modelleri, motor ve donanım seçeneklerini karşılaştırabilirsiniz.

0.KM araba fiyatlarını, markaların güncel liste fiyatlarına ait son değerleri burada takip edebilirsiniz.
Copyright © 2024 Arabavs.com