ArabaVS » Yeni Arabalar » 2021 Yeni Renault Arkana Avrupa'da Satışa Sunuldu! İşte Özellikleri ve Teknolojisi

2021 Yeni Renault Arkana Avrupa'da Satışa Sunuldu! İşte Özellikleri ve Teknolojisi

Son Güncelleme:

Sportif görünümlü Renault Arkana Avrupa'da satışa sunuldu. Renault, geleneksel tasarımdan tamamen farklı olarak inşa ettiği Coupe SUV modeli Arkana'yı kompakt serideki diğer modellerinden farklı bir şekilde; SUV pazarı ile uyumlu olarak sunuyor. Yeni Arkana ile Renault markası oldukça gelişmiş bir hibrit teknolojisini de beraberinde sunuyor. Yükseltilmiş sürüş konumu ve ferahlığı bagaj kapasitesinden ödün vermeden sunuyor. İşte yeni Renault Arkana'nın özellikleri
 


Yeni Renault Arkana

Tam hibrit teknolojisi olan E-TECH Hybrid motoruyla 145 beygir, 140 hp ve 160 hp versiyonlarını sunuyor. Uluslararası pazarda çok çeşitli beklentilerini karşılamak için tasarlanan araç Clio ve Captur nesillerininde yer aldığı modüler platformu baz alıyor. 
Yeni Reanult Arkana özellikleri
Kişiselleştirilmiş ve sezgisel bir sürüş deneyimi sunan Arkana, 4.2 inç, 7 inç veya 10.2 inç renkli ekrana sahip dijital bir panele sahiptir. Büyük miktarda saklama alanı ve kablosuz şarj sistemine sahip olan araç tüm donanım paketlerinde de elektronik park frenini beraberinde sunuyor. (Hayalet gösterge genişliği ve kablosuz şarj donanım paketlerine göre değişiklik göstermektedir.)
 
Uyarlanabilir hız sabitleyici seçeneği ile 160 km/h hıza kadar araçlar arasındaki güvenli mesafesini korur. Özellikle yoğun trafik koşullarında kullanışlı bir özellik olan uyarlanabilir hız sabitleme seçeği sürücünün herhangi bir müdahalesi olmadan aracı otomatik olarak durdurup ve yeniden çalıştırma özelliğine de sahiptir.


Acil fren sistemi

Acil durum fren sistemi, bisikletlileri ve yayaları tespit ederken sürücüleri herhangi bir tehlikeli durum konusunda uyararak güvenliği optimize eder. Sürücü tepki vermezse otomatik frenleme gerçekleştirebilir.
Reanult Arkana Türkiye'ye gelecek mi?


Kör nokta uyarı sistemi

Yeni bir radar sensörü teknolojisine sahip araç her türlü hava koşulunda sürücünün görüş alanı dışındaki herhangi bir aracı doğru bir şekilde algılar. Sürücüler şerit değiştirirken olası bir çarpışmaya karşı ve hızlanan bir araç tarafından sollandıklarında uyarılır.


Trafik işareti tanıma

Bu sistem, sürücüleri mevcut hız sınırları hakkında otomatik olarak bilgilendirmek için ön kamerayı kullanır ve hızlarını ayarlamayı önerir.
Yeni Renault Arkana'nın iç tasarımı


Şerit takip sistemi

70 km/s hıza kadar aktif olarak kullanılan sistem araç şeritten çıkmak üzereyse sürücüleri uyarır.


Ön, arka ve yan park sensörleri

Sürücüler, park manevraları sırasında onları herhangi bir engel veya nesne konusunda uyaran 12 ultrason sensörü tarafından yönlendirilir.
Yeni Renault Arkana özellikleri ve tasarımı


Kolay Park Yardımı

Kolay park yardımı (paralel, eğik veya dikey park etme için) bir park alanına girerken veya çıkarken manevra yapmayı kolaylaştırır. Sürücüler pedalları ve şanzımanı kontrol ederken sensörler direksiyonu kontrol eder.
 


Renault Arkana Türkiye'ye Gelecek mi?

Yeni Renault Arkana modeli 27.850 Euro başlangıç fiyatı ile Almanya'da satışa sunuldu. Aracın Türkiye pazarına girip girmeyeceği henüz netlik kazanmadı.
Yeni Renault Arkana'nın tanıtım filmine aşağıdan ulaşabilirsiniz..
 


Yakıt Fiyatları 29 Mart 2024

Benzin litresi: 44.19 ₺

Dizel litresi: 42.77 ₺

Sıfır Araba Modelleri

Alfa Romeo
Aston Martin
Audi
BMW
Chery
Chevrolet
Citroen
Cupra
Dacia
DS
Fiat
Ford
Honda
Hyundai
Isuzu
Jaguar
Jeep
Kia
Lada
Lamborghini
Land Rover
Lexus
Mazda
Mercedes
MG
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Seat
Skoda
Skywell
Smart
Ssangyong
Subaru
Suzuki
Tesla
TOGG
Toyota
Volkswagen
Volvo


Son Karşılaştırmalar


Araba Karşılaştırma sayfası

Son Haberler


ArabaVS.com aracılığıyla, otomobil dünyasından markaları, markalara ait modelleri, motor ve donanım seçeneklerini karşılaştırabilirsiniz.

0.KM araba fiyatlarını, markaların güncel liste fiyatlarına ait son değerleri burada takip edebilirsiniz.
Copyright © 2024 Arabavs.com