ArabaVS » Yeni Arabalar » 2021 Yeni Audi A3 Sedan İncelemesi: Özellikleri ve Fiyatı!

2021 Yeni Audi A3 Sedan İncelemesi: Özellikleri ve Fiyatı!

Son Güncelleme:

Audi'nin çok satan araçları arasında yer alan A3 Sedan modelinin ikinci nesli yenilendi. Kompakt dört kapılı model, bilgi-eğlence sistemleri dijitalleşti. Zarif ve keskin gövdenin altında dinamik olduğu kadar verimli bir sürüş deneyimi sunuyor. Yeni A3 Sedan özellik olarak neler sunacak?
Yeni Audi A3 Sedan
Yeni Audi A3 Sedan sportif ve keskin hatlara sahip bir görünümle sunuluyor. Araç bir önceki nesliyle karşılaştırıldığında 4 santimetre daha uzun olarak satışa sunuluyor. Dingil mesafesi değişmeden satışa sunulacak olan aracın genişliği de 2 santimetre arttırılmış. Araç bagaj hacmi olarak da 425 litre sunuyor. Yani selefiyle bagaj hacmi olarak hiçbirşey değiştirilmedi.
 


Yeni Audi A3 Sedan 2021

Ön tarafta keskin farlarla çevrili petek ızgaralı bir görünüm hakimdir. Audi araçlarında tek bir far sistemi kullanır hale geldi. Değişen (makyajlanan) araçlarında far sistemi olarak aynı görüntüyü sunan firma Matrix LED teknolojisine sahip olarak sunuyor. 15 adet Led ile sunulacak olan araç Sportback ile bazı farklı tasarımlara sahip. Yeni A3 Sedan'daki gövde çizgisi arka tampona kadar uzanıyor. Bu çizgi Sportback'ten 15 santimetre daha uzun olan ölçüsünü vurgulamaktadır. Geniş gövde tasarımı ve içbükey hatları quattro yazısını vurgulamaktadır. 
Yeni A3 Sedan Dış tasarımı
Aerodinamikleri önceki araçla kıyaslandığında büyük bir difüzöre entegre edilmiş. Aerodinamik özellikli dış aynalar ve aktif fren soğutması hava direncini azaltmaktadır. 2.0 TDI 150 Hp güce sahip olacak yeni Audi A3 Sedan ilk nesilden çok daha iyi oranlara sahip.
 


İç Tasarım Özellikleri

 Audi A3 Sedan'ın kokpiti tamamen sürücüye odaklanmıştır. MMI dokunmatik ekranlı gösterge paneli sürücüye doğru hafif eğimlidir. Dijital ekran sezgisel özellikler sunmaktadır. Standart olarak neredeyse tüm araçlarında sunulan el yazısı algılamanın yanı sıra isteğe bağlı olarak ses kontrolü özellikleri de eklenmiş. Direksiyon simidinin arkasındaki 10.25 inç gösterge paneli sunan araç sportif grafikler ve dinamik bir görünüm sunar. Yeni A3 Sedan'ın bilgi-eğlence sistemi üçüncü nesil modüler bilgi-eğlence platformunu kullanan MMI Navigasyon Plus'tır. Önceki modelden on kat daha yüksek bilgi işlem gücüne sahip olan sistem yolcuların akıllı telefonlarını Wi-Fi hotspot ile internete bağlamaktadır. Araç çevrimiçi trafik bilgileri, haberler ve fotoğraflar gibi ilgi çekici noktalarda da hizmet vermektedir. 
 
Yeni Audi a3 sedan iç tasarımı


Yeni Audi A3 Sedan, iOS ve Android cep telefonlarını MMI'da Apple Car Play ve Android Auto ile entegre eder. Cihazı araba antenine bağlayarak kablosuz olarak şarj edebilir. Teknolojilerle dolu olan araç akıllı telefon yardımıyla kapıları kilitleyip açma işlevlerini de yerine getirmektedir. 6 farklı kullanıcıya kadar gerekli bilgileri kaydedebilecek olan araç sürücü veya aracı kullananlar için kolaylıklar sağlamaktadır. 
 
Yeni Audi A3 Sedan özellikleri ve teknolojileri
 


Güvenlik Özellikleri

 Audi iç aynanın arkasına yerleştirdiği kamera ile kazaları önlemek veya en azından şiddetini azaltmak için ön radarla birlikte çalışır. Çarpışma önleme sistemi bu sensörden gelen verileri de kullanır. Araç bu özelliklerin dışında adaptif hız sabitleyici de sunmaktadır. Yakıt tasarrufu konusunda sürücüyü sürekli bilgilendiren bir sistem suan araç kavşaklara yada trafik lambalarına yaklaştığınızda ayağınızı gaz pedalından çekin gibi uyarılar vermektedir.



Yeni a3 sedan teknolojik özellikleri
 


Motor Seçenekleri

Yeni Audi A3 Sedan, 1.5 ve 1.0 litrelik direkt enjeksiyonlu benzinli motor seçenekleri sunuyor. 1.5 motorunda 150 beygir güç sunarken; 1.0 litre hacimli motorunda 110 beygir gücüyle satışa sunuluyor. 
Yeni A3 Sedan Motor özellikleri


Süspansiyon Özellikleri

Yeni Audi A3 Sedan'ın süspansiyonu, önceki modele göre daha hassas, sportif ve uyumlu olacak şekilde ayarlandı. Büyük ölçüde bu hassasiyet ve reaksiyon hızı optimum etkileşimi sağlayarak dinamik bir şekilde yol tutuşu sunacak. 
 


Yeni Audi A3 Sedan Fiyatı

Audi A3 Sedan 30 TFSI 110 hp Advanced S tronic 424.219 TL


Audi A3 Sedan 35 TFSI 150 hp Advanced S tronic 443.378 TL


Audi A3 Sedan 30 TFSI 110 hp S line S tronic 449.282 TL


Audi A3 Sedan 35 TFSI 150 hp S line S tronic 468.654 TL


 
Yeni A3 Sedan fiyatı
 


İlgili İçerik: 2021 Yeni Audi A3 Sedan Özellikleri

Yakıt Fiyatları 26 Nisan 2024

Benzin litresi: 44.46 ₺

Dizel litresi: 41.88 ₺

Sıfır Araba Modelleri

Alfa Romeo
Aston Martin
Audi
BMW
Chery
Chevrolet
Citroen
Cupra
Dacia
DS
Fiat
Ford
Honda
Hyundai
Isuzu
Jaguar
Jeep
Kia
Lada
Lamborghini
Land Rover
Lexus
Mazda
Mercedes
MG
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Seat
Skoda
Skywell
Smart
Ssangyong
Subaru
Suzuki
Tesla
TOGG
Toyota
Volkswagen
Volvo


Son Karşılaştırmalar


Araba Karşılaştırma sayfası

Son Haberler


ArabaVS.com aracılığıyla, otomobil dünyasından markaları, markalara ait modelleri, motor ve donanım seçeneklerini karşılaştırabilirsiniz.

0.KM araba fiyatlarını, markaların güncel liste fiyatlarına ait son değerleri burada takip edebilirsiniz.
Copyright © 2024 Arabavs.com