ArabaVS » Yeni Arabalar » 2021 Yeni Seat Ateca Tanıtıldı: Özellikleri ve Teknolojisi!

2021 Yeni Seat Ateca Tanıtıldı: Özellikleri ve Teknolojisi!

Son Güncelleme:

Seat başarılı modeli Ateca'yı yeniledi. Makyajlanan 2020 Ateca versiyonunun tanıtımı yapıldı. Yenilenen araç Suv temellerine dayanarak hem içeride hem de dışarıda yenilenmiş bir görünüm sunacak. Gelişmiş güvenlik, konfor ve verimlilik sunacak olan aracın detayları şu şekilde.
 
Yeni Seat Ateca


YENİ SEAT ATECA

 
Tasarım dili ile yeniden canlandırılan aracın karakterize bir görünümü mevcut. Yeni Leon'dan izler taşıyan Ateca modeli, Full Link ile en yeni bilgi-eğlence teknolojisiyle desteklenen bağlantı sunmaktadır. Android Auto ve Apple CarPlay'e kablosuz erişim sunan araç, kablosuz şarj etme seçeneğide sunuyor. Seat Ateca adaptif hız sabitleyici, çarpışma Öncesi frenleme dahil olmak üzere mevcut en gelişmiş sürücü destek sistemlerinden bazılarını bu araca entegre ediyor. 
 
Yeni Ateca dış tasarımı
 


Dış Tasarım

 
Seat Ateca tasarımsal olarak dinamizmi ve işlevselliği bir arada sunuyor. Kaslı duruşu ön ve arka tamponlarla entegre edilerek tamamen yeni bir görünüm sunuyor. Yeni ön ızgara, tampon ve tam LED farlar ön estetiği yenilerken geleneksel tasarımdan da izler barındırıyor.
 
510 litrelik bagaj hacmi sunan araca tamamen yeni bir donanım paketi ekleniyor. Xperience adıyla gelecek olan donanım paketi 17 ila 19 inç arasında değişen benzersiz bir jant tasarımı sunuyor.
 
Yeni makyajlı Ateca iç tasarımı


İç Tasarımı

 
10.25 inç dijital kokpiti, yenilenerek yükseltilen bilgi-eğlence sistemi yeniden konumlandırılmış. Donanım paketlerine göre 8.25 inç veya 9.2 inç dokunmatik ekran seçenekleri sunuyor.
 
Yeni kapı tasarımları ve kaliteli malzemeleri dikişle zenginleştirilmiş. 
 
Sürücü koltuğu elektrikli ve sekiz yönlü ayarlama, hafıza fonksiyonu gibi özellikleri barındırıyor. Hava menfezleri, vites kolu ve bilgi-eğlence sistemi için mat kaplama çevreleri tercih edilmiş.
 
Yeni Ateca teknolojik özellikleri
 


Teknolojisi

 
Seat Ateca piyasadaki en dijital Suv modellerinden biri olmayı hedefliyor. Ses tanıma özelliği sunulacak olan araçta kullanıcının doğal komutları kullanarak bilgi-eğlence sistemi ile etkileşime girmesini, düzeltmeler yapmasını ve önceki komutlara referans vermesini sağlıyor.
 
Full Link sistemi ile kullanıcılar kullandıkları cihaz ne olursa olsun akıllı telefonlarını sorunsuz bir şekilde eşleştirebilir ve dijital olarak kullanabilirler. Full Link sistemi kullanıcıların mobil cihazlarını aracın bilgi-eğlence sistemine bağlamalarına ve yol tarifleri almalarına olanak sağlarken; arama yapmalarına, mesaj gönderip almalarını da bu sistem üzerinden halleder. Dört tane USB portu barındıracak olan araçta kullanıcıların şarj derdine de çözüm bulunmuş.
 
 
Öngörülebilir adaptif hız sabitleyici aracı ve araçtaki yolcuları korumak için sürekli devrededir. Çarpışma öncesi asistan aracı ve yolcuları en kötü duruma hazır tutarak potansiyel bir çarpışma durumunda ön emniyet kemerleri gerdirilir, camlar ve sunrooflar kapanır, uyarı lambaları devreye girer. Kaza koruması dışında navigasyon sisteminden gönderilen verileri işleyerek, gelen beslemeleri ve trafik işaretlerini tanımlar.
 
 
Teknolojik özellikleri sadece güvenlik sistemlerinde değil. Araç konfor olarakta sürücü odaklı olmayı hedeflemektedir. Yenilenen Seat Ateca dört farklı sürüş modu sunuyor. Eko, Normal, Spor ve Bireysel seçeneklerine ek olarak Offroad ve Kar modu da ekliyor. Donanım paketleri için 4Drive (dört tekerlekten çekiş) sistemi de mevcut olacak. 
 
2021 Yeni Ateca özellikleri


Yeni Ateca Motor Seçenekleri

 150PS güç çıkışı ile, hem manuel hem de DSG çift kavramalı şanzımanla satılacak olan 1.5 TSI motor seçeneği sunulacak. Araç verimlilik sağlamak için silindirleri ayarlanabilir kullanacak. Duruma göre silindirlerden iki tanesini kapatacak.
 
En güçlü benzin seçeneği DSG çift kavramalı şanzımana ve dört tekerlekten çekiş sistemine bağlı 190 beygir 2.0 TSI ünitesi olacak. Bu model muhtemelen Türkiye'ye gelmeyecek. 
 
Yeni Ateca Motor seçenekleri


Seat Ateca Ne Zaman Türkiye'de?

Güncelleme: 8 Ekim 2020 itibariyle Seat Ateca Türkiye'de satışa sunuldu. 1.5 EcoTSI motor, 150 beygir gücü, FR ve Xperience donanım paketleriyle satışa sunulan aracın teknik özelliklerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.


 


>>> Yeni Seat Ateca Özellikleri


Yakıt Fiyatları 25 Nisan 2024

Benzin litresi: 44.46 ₺

Dizel litresi: 41.88 ₺

Sıfır Araba Modelleri

Alfa Romeo
Aston Martin
Audi
BMW
Chery
Chevrolet
Citroen
Cupra
Dacia
DS
Fiat
Ford
Honda
Hyundai
Isuzu
Jaguar
Jeep
Kia
Lada
Lamborghini
Land Rover
Lexus
Mazda
Mercedes
MG
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Seat
Skoda
Skywell
Smart
Ssangyong
Subaru
Suzuki
Tesla
TOGG
Toyota
Volkswagen
Volvo


Son Karşılaştırmalar


Araba Karşılaştırma sayfası

Son Haberler


ArabaVS.com aracılığıyla, otomobil dünyasından markaları, markalara ait modelleri, motor ve donanım seçeneklerini karşılaştırabilirsiniz.

0.KM araba fiyatlarını, markaların güncel liste fiyatlarına ait son değerleri burada takip edebilirsiniz.
Copyright © 2024 Arabavs.com