ArabaVS » Güncel Haberler » 2022’de Araç Fiyatları Düşer Mi? İkinci el araçlarda son durum!

2022’de Araç Fiyatları Düşer Mi? İkinci el araçlarda son durum!

Son Güncelleme:

Yeni otomobil satın almak isteyen ya da sahip olduğu aracı değiştirmeyi düşünen sürücüler, araç fiyatlarının gittikçe yükselmesinin ardından 2022’de araç fiyatları düşer mi sorusunu sormaya ve buna net bir cevap aramaya başladı.. Pandeminin de etkisiyle birçok otomobil üreticisi, tedarik zincirindeki sorunlar ve hammadde yetersizliği gibi nedenler yüzünden üretim miktarlarını azaltmıştı. Bu durum, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sıfır araç fiyatlarının yükselmesine ve dolayısıyla da ikinci el araba fiyatlarının da benzer şekilde yükselmesine sebep oldu. Hal böyle olunca sürücülerin birçoğu yeni araç satın alma düşüncelerini ertelemek zorunda kaldı.


2022’de araç fiyatları düşecek mi? 

Pandeminin etkisi aylardır hız kesmeden devam ediyor ve her ne kadar kısmen bir iyileşme yaşanacak gibi gözükse, hemen ardından başka bir haber ile bu iyileşmeler sınırlı kalıyor. Bu da, üretim ve tedarik zincirinde yaşanan sorunların düzelmeden aynı kalmasına sebep oluyor, böylelikle otomobil üreticileri de üretimde uyguladıkları kotaları kaldırma girişimlerinde bulunamıyor.
ikinci el de araç fiyatları düşecek mi
Her ne kadar sıfır araç piyasasına olumsuz bir hava hakimmiş gibi görünse de, birçok üretici bu sorunu aşmak için aylardır yoğun bir çaba içerisinde ve her geçen gün üretim miktarlarını artırmak için yoğun bir seferberlik halindeler. Üretim kotalarının yüksek seviyelere çekilmesi veya kotaların tamamen kaldırılmasıyla birlikte hem dünyada, hem de ülkemizde sıfır araç fiyatları değişim gösterecek ve bir miktar da olsa ucuzlayacaktır.


2. El Araç Fiyatları Düşer Mi?

Üretim kotalarının yukarıya çekilmesi ya da kaldırılması ile kısmen de olsa ucuzlayacak olan sıfır araç fiyatları, buna bağlı olarak ikinci el araç fiyatlarının da aşağıya inmesine, yani ucuzlamasına sebep olacaktır. Fakat Türkiye’de döviz kurunun her geçen gün artması ve buna bağlı olarak araçların ÖTV matrahlarının değişmesi sıfır otomobilleri ve ikinci el otomobilleri daha pahalı hale getirdiğinden, arz fazlalığından doğacak olan fiyat düşüşleri mevcut piyasayı neredeyse hiç etkileyemeyebilir.
2022'de Araç fiyatları düşecek mi?


İlgili İçerik: İkinci el araç almak mantıklı mı?

Yakıt Fiyatları 11 Mayıs 2024

Benzin litresi: 43.52 ₺

Dizel litresi: 41.04 ₺

Sıfır Araba Modelleri

Alfa Romeo
Aston Martin
Audi
BMW
Chery
Chevrolet
Citroen
Cupra
Dacia
DS
Fiat
Ford
Honda
Hyundai
Isuzu
Jaguar
Jeep
Kia
Lada
Lamborghini
Land Rover
Lexus
Mazda
Mercedes
MG
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Seat
Skoda
Skywell
Smart
Ssangyong
Subaru
Suzuki
Tesla
TOGG
Toyota
Volkswagen
Volvo


Son Karşılaştırmalar


Araba Karşılaştırma sayfası

Son Haberler


ArabaVS.com aracılığıyla, otomobil dünyasından markaları, markalara ait modelleri, motor ve donanım seçeneklerini karşılaştırabilirsiniz.

0.KM araba fiyatlarını, markaların güncel liste fiyatlarına ait son değerleri burada takip edebilirsiniz.
Copyright © 2024 Arabavs.com