ArabaVS » Yeni Arabalar » 2022 Yeni Citroen Ami Ne Zaman Geliyor? İşte Özellikleri

2022 Yeni Citroen Ami Ne Zaman Geliyor? İşte Özellikleri

Son Güncelleme:

Son dönemde otomobillerin çevreye verdiği zararı en aza indirmek için çabalayan ve kendi doğa dostu araçlarını tasarlayan otomobil üreticileri gün geçtikçe yeni çözümlerle karşımıza çıkıyor.. Bu konuda büyük bir atılım yapmayı hedefleyen Fransız otomobil üreticisi Citroen, Ami olarak isimlendirdiği yeni elektrikli otomobilini duyurdu. 


Yeni Citroen Ami

2022 Citroen Ami
Tamamen elektrikli bir motora sahip olan Citroen Ami, sıfır karbon emisyonu ile çevreye hiç zarar vermiyor ve tamamen sessiz çalışıyor. Oldukça kompakt ve benzersiz bir tasarıma sahip olan araç, şehrin trafiğinden de minimum seviyede etkilenmenize olanak tanıyor. 16 yaşından itibaren alınabilen B1 sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler tarafından kullanılabilecek olan Ami, saatte maksimum 45 km/s hıza ulaşabiliyor ve böylelikle sürüş boyunca herhangi bir tehlike de teşkil etmiyor. Tıpkı elektrikli motosikletler gibi kısa mesafeli seyahatlerde, hem gençler hem de yaşlılar için oldukça uygun bir araç olarak karşımıza çıkıyor Citroen Ami.


Citroen Ami Özellikleri

Citroen Ami özellikleri saymakla bitmiyor. Vites koluna sahip olmadığı için oldukça pratik bir sürüş deneyimi sunan araçta sadece D, N ve R vites seçenekleri yer alıyor. 220 volt ile 3 saatte %100 şarj olabilen Ami, sürücüleri özel şarj istasyonları arama zahmetinden ve hızlı şarj adaptörlerine gereğinden fazla ücret ödeme derdinden kurtarıyor. Şarjını 3 saatte doldurmanın mümkün olduğu araç, tamamen dolu şarj ile yaklaşık 75 kilometre kadar yol yapabiliyor.
2022 Yeni Ami özellikleri
Citroen Ami, doğa dostu olmasının yanı sıra günlük hayattaki aktiviteleriniz için oldukça pratik bir araç ve sürüş konforu da en üst seviyede. Fakat bunların dışında Ami, ekonomik olmasıyla da ön plana çıkıyor. Yapılan araştırmalar, Citroen Ami’nin benzinli araçlara kıyasla 8 kat daha ekonomik olduğunu ve 100 kilometrede sadece 8,25 TL harcadığını gösteriyor. 



Son zamanların en çok konuşulan elektrikli aracı Citroen Ami teknik özellikleri ise şöyle özetlenebilir: Citroen Ami’nin genişliği 1.39 metre, uzunluğu 2.41 metre, yüksekliği 1.52 metre ve dönüş çapı ise 7.20 metre. Kompakt, küçük ve benzersiz tasarımıyla oldukça değişik görünen aracın bagaj hacmi ise 63 litre. Dışarıdan bakıldığında iç hacminin küçük olacağı kanısına kapılanlar olsa da, Citroen Ami’de bir sürücü ve bir yolcu olmak üzere iki kişinin rahatlıkla yolculuk yapabileceğini söyleyebiliriz. Maksimum 45 km/s hıza ulaşabilen araç, 45 km/s hıza ise sadece 10 saniyede ulaşıyor. Ayrıca araç, batarya dahil toplam 471 kilogram ağırlığa sahip.
Yeni Citroen Ne Zaman geliyor 2022
Daha önce de bahsettiğimiz gibi, tasarım konusunda oldukça iddialı olan ve bir hayli dikkat çekici olan Citroen Ami, iç mekanda gri, mavi, turuncu ve haki renk seçeneklerine sahip ve araç, çok kolay bir şekilde özelleştirilebiliyor. Araç, bu dört seçenekten farklı olarak POP ve VIBE paketlerine de sahip fakat bu iki paket, diğerlerine kıyasla kolay özelleştirilemiyor ve bu nedenle montajı uzmanlar tarafından yapılıyor.


Citroen Ami Türkiye'ye Ne Zaman Gelecek?

Çevreci olmasıyla ön plana çıkan ve eşsiz tasarımı ile dikkatleri üzerine çeken Ami, Türkiye’de 2022 yılının Mart ayında satışa sunulacak. Türkiye’de henüz satış fiyatı resmi olarak açıklanmadığı için Citroen Ami fiyatı hakkında bir yanıt veremiyor ve Citroen Ami ne kadar olacak? sorusunu da askıda bırakmak zorunda kalıyoruz. Döviz kurlarının sürekli olarak değişmesi ve buna bağlı olarak vergi dilimlerinin de sürekli olarak düzenlenmesi nedeniyle araç fiyatları her ne kadar yükseliş trendinde gibi görünse de, Citroen Türkiye’nin ülkemiz için iyi ve makul bir fiyat politikası izleyeceği yönündeki inancımız tam.
Yeni Citroen Ami iç tasarımı


İlgili İçerik: Tamamen Elektrikli Opel Rocks-e

Yakıt Fiyatları 28 Mart 2024

Benzin litresi: 44.19 ₺

Dizel litresi: 42.77 ₺

Sıfır Araba Modelleri

Alfa Romeo
Aston Martin
Audi
BMW
Chery
Chevrolet
Citroen
Cupra
Dacia
DS
Fiat
Ford
Honda
Hyundai
Isuzu
Jaguar
Jeep
Kia
Lada
Lamborghini
Land Rover
Lexus
Mazda
Mercedes
MG
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Seat
Skoda
Skywell
Smart
Ssangyong
Subaru
Suzuki
Tesla
TOGG
Toyota
Volkswagen
Volvo


Son Karşılaştırmalar


Araba Karşılaştırma sayfası

Son Haberler


ArabaVS.com aracılığıyla, otomobil dünyasından markaları, markalara ait modelleri, motor ve donanım seçeneklerini karşılaştırabilirsiniz.

0.KM araba fiyatlarını, markaların güncel liste fiyatlarına ait son değerleri burada takip edebilirsiniz.
Copyright © 2024 Arabavs.com